välkommen till familjen

I vår familj ingår Mornington Hotel Stockholm City, Mornington Hotel Stockholm Bromma, Mornington Longstay Stockholm Bromma och Zzz Dreamscape Hotel.

Om hotellen

På bästa adress ligger Mornington Hotel City. Ett hotell med en spännade, äkta historia och med familjen Persson som ägare sedan 1974. Här möter vi dig i en avslappnad atmosfär utan onödiga köer, krångel och krusiduller. Här ligger fokus på hantverk, form, arkitektur och hållbarhet och här vill vi att du ska trivas.

I Stockholms gamla kexfabrik hittar du vårt Brommahotell. Stockholms första affärssporthotell där du kan leva ett aktivt liv även på resande fot. Med perfekt läge mellan city och naturen finns här allt en hisstur bort. En Health Club som bara den är värd ett besök och en restaurang som för tankarna till vilken storstad som helst.

I närheten

Mornington Hotel City ligger mitt på Östermalm med gångavstånd till det mesta. Östermalms saluhall, Djurgården, Strandvägen, Stureplan med sina restauranger och för den shoppingsugna är det endast en liten promenad till både NK, Mood Gallerian och Gallerian.

Mornington Hotel Bromma ligger i ett upcoming och trendigt område i Ulfsunda industriområde. En blandning av nedlagda industrier, flerbostadshus, vackra villor och Ulfsunda slott. I närheten finns flera shoppingcenter och livsmedelsbutiker. Caféer, glassbarer, badplatser, jogging och cykelspår finns precis utanför dörren eller på kort promenadavstånd.

Historia

Hösten 1974 köptes Hotel Apollonia i Stockholm. Det döptes om till Mornington Hotel och hade då knappt 130 rum. Under åren delades stora rum i flera små så att hotellet under många år hade 141 rum. I januari 2005 byggdes 74 nya rum och hotellet fick 215 rum totalt. Idag har hotellet 221 rum och inrymmer även Mornington Bar & Restaurang, konferens samt Mornington Health Club.
Mornington Hotel i Bromma byggdes 1991 i en fastighet som tidigare varit en kexfabrik. Hotellet har idag 201 rum, restaurang och gruppens största konferensavdelning. I anslutning till konferensen ligger Mornington Health Club. 2018 byggdes 99 studiolägenheter i samma fastighet som hotellet i Bromma och 2020 byggdes en del av hotellets rum om till nya dubbelrumslägenheter. 

I oktober 2019 stod Zzz Dreamscape Hotel klart. Hotellgruppens nyaste tillskott med 17 rum under jord på Kungsgatan. Hotellet är helt automatiskt och har ingen personal. Gästerna checkar själva in i en incheckningskiosk och öppnar dörrar med Zzz Dreamscape-appen. Samtliga ovan nämnda hotell är förstaklasshotell. Både Mornington Hotel Stockholm och Mornington Hotel Bromma är 4-stjärniga hotell. Samtliga hotell är dotterbolag till Mornington Hotel Group som är familjeägt sedan grundandet av familjen Persson.